Een overweldigende meerderheid van de aandeelhouders van Nokia heeft ervoor gestemd dat de apparaten-afdeling verkocht wordt aan Microsoft. 99,7 procent van de aandeelhouders heeft voor de overname gestemd.

Tijdens een aandeelhoudersvergadering die vandaag heeft plaatsgevonden, heeft 99,7 procent van de aandeelhouders gestemd vóór de verkoop van de apparaten-afdeling van Nokia aan Microsoft. In totaal betaalt Microsoft 5,4 miljard euro voor de overname van de hardware-afdeling en bijbehorende patenten.

Wanneer de deal rond is zal Stephen Elop, op dit moment nog CEO van Nokia, zijn werkzaamheden bij Nokia neerleggen en verder gaan als hoofd van de apparaten-afdeling van Microsoft. Hier zal de apparaten-afdeling van Nokia ook onder komen te vallen.

Microsoft noch Nokia zijn al klaar om officieel aan te kondigen dat de deal goedgekeurd is door de aandeelhouders. Dit komt doordat er nog besprekingen gaande zijn, die ervoor zorgen dat de laatste voorwaarden geregeld worden en dat er wettelijke goedkeuring is.

Lees meer