Tijdens een conferentie in Barcelona verklaarde Mats Granryd, topman van telecombedrijf Tele2, dat het overweegt het netwerk voor vaste telefonie en internet in Nederland te verkopen.

Het uit Zweden afkomstige telecombedrijf Tele2 heeft laten doorschemeren dat het erover denkt zich in Nederland alleen nog maar te richten op de mobiele markt. Op een conferentie met investeerders in Barcelona verklaarde Tele2-topman Mats Granryd dat het overweegt haar netwerk voor vaste telefonie en internet te verkopen.

Er was de afgelopen tijd al een verschuiving zichtbaar, waarbij Tele2 een stijging zag in het aantal klanten voor de mobiele markt in Nederland. Het afgelopen jaar steeg het aantal mobiele klanten van 423.000 naar 640.000. Granryd is van mening dat het vaste netwerk moet worden verkocht of gemoderniseerd.

Evenals telecomaanbieders KPN, T-Mobile en Vodafone mikt Tele2 ook op het in de nabije toekomst grootschalige aanbieden van een 4G-netwerk, waarmee sneller mobiel internet mogelijk is. Het is niet duidelijk of en wanneer Tele2 daadwerkelijk zal besluiten over te gaan tot de verkoop van haar netwerk van vaste telefonie en internet.

Update (22-11):
Tele2 heeft aangegeven dat de uitspraken uit hun verband zijn gerukt en dat het bedrijf zijn activiteiten in Nederland niet zal staken.