Het invullen en doorgeven van de belasting zal volgend jaar via een mobiele applicatie mogelijk zijn. Dit liet staatssecretaris van Financiën Frans Weekers gisteren in de Tweede Kamer weten.

De Nederlandse Belastingdienst werkt aan een mobiele applicatie, waarmee burgers snel en eenvoudig hun belastingaangifte kunnen doen. Deze applicatie wordt verwacht klaar te zijn om volgend jaar te kunnen gebruiken. Dat houdt overigens in dat de belastingaangifte over 2013 nog op de huidige wijze gedaan dient te worden. Pas over het jaar 2014 kan de belastingaangifte via de mobiele applicatie gaan plaatsvinden.

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers maakte gisteren deze plannen van de Belastingdienst bekend. De applicatie is bedoeld voor de meest simpele aangifte van de inkomstenbelasting. Hierbij wordt de aangifte van tevoren al ingevuld, middels gegevens die via de werkgever al bekend zijn bij de Belastingdienst.

De applicatie zal aanvankelijk alleen gaan werken op iOS-apparatuur. Het is niet bekend of en wanneer de applicatie ook zal gaan werken op Android-apparaten.