1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De belastingdienst gaat 200.000 mensen uitnodigen om hun aangifte dit jaar te doen via een speciale op voor hun tablet. Het gaat alleen om mensen waarbij de aangifte vooraf al juist is ingevuld.

De applicatie voor tablets is geschikt voor Android en iOS en zal vanaf zaterdag in de applicatiewinkels gratis te verkrijgen zijn. Zoals duidelijk mag zijn gaat het alleen om de eenvoudigste aangiftes, waarbij alle gegevens al correct zijn ingevuld en alleen gecontroleerd hoeven te worden.

Mocht de aangifte niet blijken te kloppen, dan moet men alsnog teruggrijpen op een computer om aangifte te doen. Het is dus niet mogelijk om gegevens aan te passen of toe te voegen. Dat is ook de reden dat de Belastingdienst het nu bij een proef houdt.

Mensen die aangifte willen doen via de tablet, kunnen de app vanaf zaterdag downloaden. Er worden geen uitnodigingen verstuurd, de eerste 200.000 aangiftes via de tablet worden geaccepteerd, daarna wordt de dienst gesloten.

In 2013 werd aangekondigd dat de belastingaangifte in de toekomst via een app kan worden gedaan, maar toen werd verwacht dat dit pas vanaf 2015 zou gebeuren. Na een interne test bleek dat het in afgeslankte vorm nu al mogelijk zou zijn.