2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Samsung is door de jury opnieuw schuldig verklaard voor het schenden van een aantal patenten van Apple. De schadevergoeding die Apple toebedeeld krijgt is echter een fractie van wat het geëist heeft. Apple moet zelf ook een boete aan Samsung betalen voor het schenden van één patent van het Koreaanse bedrijf.

Voor het schenden van twee patenten moet Samsung bijna 120 miljoen dollar aan Apple betalen. Samsung werd beschuldigd van de schending van vijf patenten. Het eerste geschonden patent betreft het omzetten van adressen en telefoonnummers naar links in berichten, in het tweede patent wordt Apple’s welbekende slide to unlock-ontgrendeling beschreven.

De boete voor Samsung is nog niet definitief. Voor de schending door sommige apparaten zoals de Galaxy S II moet de hoogte van de boete nog worden berekend. Vanwege het moedwillig schenden van het ontgrendelingspatent kan de boete nog driemaal verdubbeld worden door rechter Lucy Koh. Het is afwachten of dit ook zal gebeuren.

Apple kwam ook niet ongeschonden uit de rechtszaak en werd schuldig bevonden aan het schenden van één van de twee door Samsung aangedragen patenten. Samsung’s patent beschrijft een galerij voor foto’s en video’s. De boete hiervoor bedraagt 158.400 dollar.

Deze rechtszaak is het tweede grote geschil tussen de twee bedrijven. In een eerste rechtszaak werd Samsung schuldig bevonden en veroordeeld tot een boete van 1,05 miljard dollar. Die boete werd later verlaagd vanwege berekeningsfouten.

Beide bedragen zijn een fractie van wat de bedrijven hebben http://www.techzine.nl/ni…ar-voor-samsung-toe.html. Apple wilde 2,2 miljard dollar, Samsung eiste 6,2 miljoen dollar. In een reactie laat Apple weten tevreden te zijn en het besluit te zien als een bevestiging dat Samsung moedwillig ideeën heeft gestolen en producten gekopieerd heeft. Samsung weigerde commentaar te geven.