De uit Frankrijk afkomstige muziekdienst Deezer zou naar verluidt op het verlanglijstje staan van softwaregigant Microsoft. De plannen van Deezer om het komende jaar uit te breiden naar de Verenigde Staten zou hieraan ten grondslag liggen.

Momenteel staat het aantal betaalde gebruikers van Deezer op circa vijf miljoen, verspreid over 180 landen. Deze uit Frankrijk afkomstige online muziekdienst kondigde aan dat ze haar diensten wil uitbreiden naar de Verenigde Staten. Hoewel de exacte lanceerdatum niet bekend is, staat dit hoog op de agenda van Deezer en zou het in ieder geval in 2014 moeten gebeuren.

In thuisland Frankrijk werkt Deezer samen met enkele grote telecomaanbieders. Om een uitbreiding naar de Verenigde Staten financieel mogelijk te maken, zal er aldaar naar een partner worden gezocht. Marhely Daniel, mede-oprichter van Deezer, is van mening dat een vestiging in de Verenigde Staten noodzakelijk is om als online muziekdienst te groeien. Hoewel er geruchten gaan dat softwaregigant Microsoft geïnteresseerd zou zijn in een overname van het Franse bedrijf, wordt dit door Deezer volgens het Franse Libération ontkend. Volgens de geruchten zouden beide partijen namelijk met elkaar in overleg zijn, zij het niet in een vergevorderd stadium.

Tot dusver zou Deezer de Amerikaanse markt bewust hebben vermeden in verband met de hevige concurrentie en de vaak minimale winstmarges. Toch is het Zweedse Spotify erin geslaagd om na de lancering in de Verenigde Staten het aantal gebruikers met een miljoen te laten toenemen. Hiermee is Spotify met in totaal zes miljoen betalende gebruikers de grootste concurrent van Deezer.