Chipbakker Intel wil naar verluidt ongeveer een half miljard dollar hebben voor de divisie voor live en on-demand content voor TV’s. Deze divisie zou in de etalage zijn gezet omdat Intel teveel weerstand kreeg van kabelbedrijven.

Intel kreeg naar verluidt voldoende weerstand om zelf de handdoek in de ring te gooien, maar dat betekent niet dat het nog een graantje wil meepikken van het werk dat het bedrijf heeft verzet. Er wordt ongeveer 500 miljoen dollar gevraagd aan partijen die geïnteresseerd zijn in de overname van de dienst, meldt Bloomberg. Intel wil de verkoop voor het eind van het jaar afronden.

Eerder dit jaar maakte Intel nog bekend dat het hard- en software zou uitbrengen om content te streamen. De dienst werd OnCue gedoopt en zou werken in combinatie met een breedbandverbinding. De dienst werd in september verwacht, maar werd uitgesteld en niet veel later werd gemeld dat de chipbakker in gesprek is met Liberty Global, Samsung en Verizon Communications voor een overname.

Intel ondervond strubbelingen doordat aanbieders van content geen contracten wilden tekenen, maar ook intern moest het project het ontgelden. Brian Krzanich, de nieuwe CEO van Intel, voerde een reorganisatie door en daardoor liep de ontwikkeling vertraging op.

Een woordvoerder van Intel wilde geen commentaar geven op de beweringen.