Intel werkt aan een dienst die televisie beschikbaar maakt via internet, dat meldt Erik Huggers, algemeen manager van Intel Media. Het bedrijf maakt televisiezenders bereikbaar via speciale hardware die voorzien is van diverse applicaties en een camera.

Huggers probeert televisie de 21e eeuw in te loodsen met het TV-op-internet-concept. De dienst omvat live-TV, een terugkijk- en on-demandfunctie en gebruikt een setje applicaties om een grotere meerwaarde te creëren. De manager zegt dat de dienst later ook voor de smartphone beschikbaar komt en verrassend genoeg zal de dienst niet het merk Intel dragen.

De aanwezigheid van een camera is iets dubieuzer, deze wordt ingezet om de gebruiker te bekijken en mogelijk ook voor advertentiedoeleinden. Huggers noemt gesynchroniseerd kijken als functie, zodat kijkers over het hele land samen kunnen kijken voor een "echte sociale ervaring." Ook kan de camera in theorie de gebruiker herkennen en aan de hand van eerdere kijkervaringen suggesties doen.

Over het aanbod zegt Huggers dat de keuze waarschijnlijk zal vallen op een bundelvorm, waarmee gebruikers kunnen kiezen voor een groep zenders in plaats van een enkele zender of programma. "Ik denk dat de industrie nog niet klaar is voor een à la carte," zegt hij over de losse keuzes. De bundels worden naar verwachting gevormd door gelijkwaardige content samen te voegen.

Huggers zegt gebruikers te gaan "verblijden" met nieuwe functies, verwijzend naar de integratie met apparatuur die reeds in de woonkamer aanwezige is en sneller wisselen tussen zenders. Intel gaat de HEVC-codec toepassen in plaats van H.264, wat volgens Huggers veel betere video oplevert. De data-beperkingen van video via internet zullen voorlopig nog blijven.

Hoeveel de dienst gaat kosten is niet bekend, maar aangezien Huggers spreekt van een "enorm superieure ervaring" zal Intel waarschijnlijk geen dumpprijzen hanteren.