2min

Liberty Global is in gesprek met Intel om de geplande internettelevisiedienst te verkopen. Eerder was Verizon Communications ook al in gesprek met Intel over het overkopen van de afdeling.

Verizon heeft afgelopen maand aangegeven dat het in een vergevorderd stadium verkeert in de onderhandelingen met Intel over het kopen van diens internettelevisiedienst. Nu lijkt Verizon een rivaal voor het overkopen van de dienst te hebben.

Liberty Global, het moederbedrijf van de Nederlandse kabelaar UPC, is volgens bronnen van Bloomberg ook in gesprek met Intel over het overnemen van de Intel Media-afdeling. Liberty Global heeft 19,6 miljoen klanten in 13 landen.

Intel had eerder dit jaar aangegeven dat het van plan was om hardware en software uit te brengen die het mogelijk moest maken om live TV, on-demand TV en content streaming te bekijken. De dienst, genaamd OnCue, had dit jaar uit moeten komen, maar afgelopen september gaf de chipbakker aan dat de lancering van het product verschoven was naar 2014.

Intel had honderden werknemers ingehuurd om de internettelevisiedienst op te zetten en was inmiddels al begonnen met het testen van de dienst bij werknemers thuis. Het bedrijf liep echter nog tegen problemen aan.

Eén van de problemen waar Intel op stuitte was dat het niet genoeg content kon krijgen voor de dienst. Intel heeft tot op heden nog geen contentpartners aangekondigd. Dit had naar alle waarschijnlijkheid te maken met het feit dat kabel tv-providers televisiezenders onder druk zetten om geen deals aan te gaan met internettelevisiediensten.

Zowel Verizon als Liberty Global hebben al toegang tot een hoop content dankzij contracten die de providers op dit moment hebben met zenders voor het uitzenden via de kabel. Mogelijk kan één van deze twee partijen wel zorgen voor de content die ervoor zorgt dat OnCue een succes kan worden.