Sinds gisterenavond is BlackBerry begonnen met het uitrollen van BlackBerry Messenger (BBM) voor de mobiele besturingssystemen Android en iOS. Met deze stap zal BlackBerry’s chatnetwerk de concurrentie aangaan met onder andere WhatsApp en Google Hangouts. Binnen 8 uur werd de app al 5 miljoen maal gedownload.

Qua populariteit lijkt het met BBM vooralsnog wel goed te zitten. Door de vele downloads van de applicatie in de Google Play Store en in de App Store ontstond een digitale wachtrij. Uiteindelijk kregen de belangstellenden die zich hadden ingeschreven op de officiële site van BBM als eerste de mogelijkheid de applicatie te gebruiken. Volgens BlackBerry zouden er zo’n 6 miljoen inschrijvingen zijn geweest. Op hoeveel de teller momenteel in totaal staat is niet bekend.

Het berichten sturen via BlackBerry Messenger staat in de Benelux ook wel bekend als pingen. Met het beschikbaarstellen van BBM voor de mobiele besturingssystemen Android en iOS wil BlackBerry zich meten met bestaand chatapplicaties zoals WhatsApp en Google Hangouts.