BlackBerry is gedwongen om te wachten met het lanceren van BlackBerry Messenger (BBM) voor iOS en Android. Afgelopen weekend zou de app van BlackBerry gelanceerd moeten worden voor de mobiele besturingssystemen, maar dit is niet doorgegaan doordat er een onofficiële BBM-versie van de app werd geüpload naar Google Play.

Inmiddels is de onofficiële versie van de app offline gehaald, maar door de moeilijkheden die ontstaan zijn door de app is het voor BlackBerry niet mogelijk geweest om de Android- en iOS-versie te lanceren. De onofficiële app werd zaterdag gepost en werd in slechts acht uur 1,1 miljoen keer gedownload.

In een post op de officiële Inside BlackBerry-blog gaf Luke Reimer aan: "Voor de lancering van BBM voor Android is er een andere versie van de app voor Android online gepost. Het interesse en enthousiasme dat we hierbij hebben gezien -meer dan 1,1 miljoen actieve gebruikers in de eerste 8 uur zonder dat de officiële Android-app gelanceerd is- is ongelofelijk. Helaas zorgde deze onofficiële versie voor problemen, waar we de hele dag mee bezig waren om op te lossen."

"Ons team werkt de klok rond om BBM naar Android en de iPhone te brengen, maar dit zal pas gaan gebeuren wanneer het klaar is en we kunnen voldoen aan de verwachtingen die jullie hebben van BBM. Daarom wachten we nog met de wereldwijde uitrol voor Android en de iPhone. Mensen die de iPhone-versie van BBM al hebben gedownload zullen deze gewoon kunnen blijven gebruiken. De onofficiële versie voor Android zal uitgeschakeld worden en klanten die hem gedownload hebben kunnen www.bbm.com bezoeken om zich te registreren voor updates over de lancering van de originele BBM voor Android."

De gevolgen van de onofficiële versie van BBM zijn een klap voor het Canadese bedrijf. De app had voor de eerste keer in lange tijd goed nieuws moeten betekenen voor het geplaagde bedrijf, dat voor het weekend nog bekend maakte dat het uit de consumentenmarkt zou stappen en 40 procent van het personeel moet ontslaan.