Business Insider heeft de meest recente gegevens over de inkomsten die mobiele applicaties voor ontwikkelaars generen weergegeven. Hieruit blijkt dat het verschil in inkomsten van applicaties voor Android en iOS kleiner is geworden. Wel is het onderlinge verschil nog altijd groot te noemen

Uit de cijfers die weergeven op welk mobiel besturingssysteem de applicaties de meeste inkomsten genereren, blijkt het verschil tussen Apple’s iOS en Google’s Android kleiner te worden.

Uit verschillende onderzoeken die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd bleken de inkomsten van mobiele applicaties voor iOS altijd met kop en schouders boven die van Android uit te steken.


Uit de cijfers blijkt dat iOS-applicaties verhoudingsgewijs voornamelijk op het gebied van aankopen in de applicatie door gebruikers veel geld opstrijken. Ook blijkt dat ontwikkelaars van dergelijke applicaties ruim vijf keer zoveel inkomsten genereren als de applicatie op iOS wordt uitgebracht. Enige tijd geleden maakte Apple’s CEO Tim Cook al bekend dat Apple zo’n 10 miljard dollar heeft uitgekeerd aan ontwikkelaars van mobiele applicaties.