1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Uit documenten met betrekking tot de rechtszaak tussen Google en Oracle is een verrassend feit naar voren gekomen. Google zou namelijk vier keer meer inkomsten genereren uit Apple’s iOS dan uit het eigen Android besturingssysteem.

De documenten met alle cijfers, welke door de Britse krant The Guardian zijn ingezien, tonen aan dat de inkomsten via iOS vier keer hoger zijn dan dat Google via Android binnen haalt. Onder andere de advertentie-inkomsten in Google Search en Google Maps zouden op iOS aanzienlijk hoger zijn.

De inkomsten via Android zijn slechts een klein deel van de totale omzet. Over drie jaar tijd kwamen deze uit op iets meer dan een half miljard dollar, terwijl de totale omzet van de internetgigant vorig jaar al 38 miljard dollar bedroeg. Het feit dat Google juist deze cijfers toont heeft te maken met dat Google er belang bij heeft in de rechtszaak met Oracle dat de Android-inkomsten laag overkomen. Hoe de cijfers echter zijn berekend zijn is niet bekend.

Oracle klaagt Google aan wegens het gebruik van Java op Android-toestellen. Tot 13 april hebben beide partijen de tijd om tot een schikking te komen, indien zij hier niet in slagen zal de rechtszaak op 16 april verder gaan.