1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Toshiba heeft een overeenkomst getekend met OCZ, om de SSD-afdeling van de laatstgenoemde over e nemen. Het gaat hierbij om zowel de afdelingen voor de consumenten als de zakelijke markt. Toshiba legt 35 miljoen dollar neer voor de overname.

Toshiba legt 35 miljoen dollar (25.9 miljoen euro) neer voor de SSD-afdeling van OCZ. OCZ is een bedrijf dat zich bezighoudt met het maken van computer-onderdelen als voedingen, werkgeheugen en SSD’s. Het bedrijf had al enige jaren moeite om het hoofd boven water te houden. Vorige week werd bekend dat OCZ faillissement ging aanvragen en dat Toshiba een bod had gedaan.

Volgens OCZ’s CEO Ralph Schmitt had het bedrijf al langere tijd problemen door onder andere gebrek aan krediet. Met de overname hoopt Toshiba op de langere termijn een sterke speler te worden op de markt van SSD-opslag.

"We waarderen OCZ’s SSD-zaken en technologieën op zowel de consumenten als de zakelijke markt en we zijn ervan overtuigd dat we met deze overname meer mogelijkheden krijgen die ons kunnen helpen om leiderschap te veroveren op de SSD-markt," aldus Toshiba vice-president Seiichi Mori.

Binnen 60 dagen moet de overname rond zijn.