1 min

Pegatron, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het assembleren van de iPhone 5C, is onder vuur komen te liggen nadat de 15-jarige Shi Zhaokun afgelopen oktober is overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Pegatron ontkent betrokkenheid.

Het is inmiddels alweer enkele maanden geleden dat de omstandigheden in de fabrieken die Apple-producten produceren negatief ten sprake zijn gekomen. Recentelijk is er echter weer zo’n fabriek onder vuur komen te liggen. De 15-jarige Shi Zhaokun is afgelopen oktober overleden aan een longontsteking.

Shaokun was een medewerker van Pegatron en was verantwoordelijk voor het assembleren van de iPhone 5C (review) van Apple. De Sydney Morning Herald weet te melden dat volgens Pegatron de werkomstandigheden waarin Zhaokun werkte niets te maken hebben met het overlijden van het kind, hoewel het bedrijf wel erkent dat er de afgelopen maanden ook enkele andere jonge medewerkers zijn overleden.

De activistengroep China Labor Watch gelooft Pegatron’s uitleg echter niet en geeft aan: "Aangezien er in de afgelopen maanden nog vijf andere medewerkers plotseling zijn overleden en zij aan soortgelijke ziektes zijn overleden, geloven wij dat er een verband is tussen de tragedies en de werkomstandigheden in de fabriek."