1 min

Volgens DigiTimes is de productie van de iPhone 5C in de fabrieken van Foxconn gestopt. Dit zou te maken hebben met de tegenvallende vraag naar de smartphone. De capaciteit die hierdoor vrijkomt zal worden aangewend voor de productie van de meer gewilde iPhone 5S.

In een bericht dat vandaag verscheen op DigiTimes werd duidelijkgemaakt dat het Amerikaanse Apple de productie van de iPhone 5C (review) aan het afbouwen is. De fabriek van Foxconn die gelegen is in het Chinese Zhengzhou zou het produceren van dit toestel langzaamaan verminderen.

De capaciteit die hierdoor in de fabriek van Foxconn vrijkomt, zal worden aangewend voor het fabriceren van Apple’s iPhone 5S (review). In tegenstelling tot de iPhone 5S, zou de iPhone 5C te kampen hebben met tegenvallende verkoopcijfers.

Naar verluidt zouden de fabrieken van Foxconn en Pegatron verantwoordelijk zijn voor de productie van respectievelijk 30 procent en 70 procent van de iPhone 5C. Bronnen uit de productieketen verklaren dat Apple de afgelopen maand het aantal te produceren iPhones 5C in de fabriek van Pegatron met 20 procent heeft verminderd. Voor de fabriek van Foxconn bedroeg deze verlaging ongeveer eenderde van de productie.