2min

In totaal zijn zes HTC-medewerkers aangeklaagd door het Taiwanese openbaar ministerie voor het lekken van bedrijfsgeheimen, vervalsen van onkosten en het aannemen van smeergeld. Het gaat om zes werknemers waarvan in elk geval één topman, Thomas Chien, vice president van product design.

De zes werknemers mogen zich bij de rechter verantwoorden voor het laten lekken van bedrijfsgeheimen, het vervalsen van onkosten en het aannemen van smeergeld. Onder deze werknemers zit ook Thomas Chien, HTC’s vice president van product design, hij zou de gebruikersinterface van Sense 6.0 hebben gelekt aan een partner waarmee hij een nieuw bedrijf wilde opstarten.

Samen met vijf andere HTC-medewerkers is Chien ook aangeklaagd voor het vervalsen van 33,57 miljoen Taiwanese dollar (811.000 euro) aan onkosten en het ontvangen van smeergeld. Het smeergeld zou afkomstig zijn van leveranciers. Drie werknemers van onbekende leveranciers van HTC zijn ook aangeklaagd.

De werknemers werden in augustus gearresteerd en nu is duidelijk geworden dat er voldoende aanleiding is om ze te vervolgen. In augustus werd er bekend gemaakt dat Chien het ontwerp van HTC Sense 6.0 gelekt zou hebben, deze nieuwe skin voor Android is tot op heden nog niet gepresenteerd.

HTC’s Research and Development directeur, Bill Wu, en de senior manager van het design team, Justin Huang, zouden tot de vijf medewerkers behoren die in augustus ook werden gearresteerd. The Wall Street Journal die vandaag met het verhaal komt dat er zes werknemers worden vervolgd, maakte niet bekend wie de vijf personen naast Chien zijn.

Als het inderdaad klopt dat er meerdere topmanagers van HTC vervolgd worden voor het lekken van geheime informatie, dan zou dit een zeer negatieve gevolgen kunnen hebben voor HTC. Het bedrijf worstelt al langere tijd met tegenvallende verkoopcijfers, slechte financiële cijfers en topmannen die het bedrijf verlaten. Het bedrijf heeft echt weer wat positief nieuws nodig.