2min

We hebben al genoeg artikelen geschreven over de situatie van HTC, het bedrijf zit in een neerwaartse spiraal en lijkt daar voorlopig niet uit te komen. Het bedrijf heeft na een aantal reorganisaties opnieuw moeten besluiten te gaan saneren om de kosten te verlagen, opnieuw moet 15 procent van het personeel vrezen voor hun baan.

HTC moet op de kosten letten om het bedrijf financieel gezond te houden en de enige manier waarop het dat nog kan doen in het mes te zetten in het personeelsbestand. De vraag is alleen hoe vaak je kan blijven snijden in je personeelsbestand, je moet uiteindelijk wel mensen aan boord houden die kunnen zorgen voor innovaties en nieuwe producten. Bij HTC is de leegloop al lang geleden gestart en dit is de zoveelste reorganisatie, de vraag of het bedrijf de negatieve spiraal nog kan ombuigen wordt hierdoor alleen maar groter.

HTC heeft een slecht kwartaal achter de rug, nadat het vlaggenschip van 2015, HTC One M9 (review), een grote teleurstelling bleek te zijn. Verder heeft het bedrijf nog een enorm slecht kwartaal voor de boeg, aan het einde van het jaar wil het bedrijf twee nieuwe vlaggenschepen presenteren die weer moeten gaan zorgen voor betere resultaten.

Ondertussen is het aandeel HTC weggezakt tot een enorm dieptepunt en is het bedrijf nog maar 1,2 miljard euro waard, Verder heeft het bedrijf nog ongeveer eenzelfde bedrag aan liquide middelen om te investeren in nieuwe producten. Als het bedrijf nu de verkeerde keuzes maakt en de nieuwe producten worden opnieuw geen succes dan kan dat desastreuze gevolgen hebben.

Dat het bedrijf gaat snijden in het personeelsbestand om kosten te besparen is ook geen overbodige luxe op dit moment, maar blijven snijden in het bedrijf en het personeel zorgt uiteindelijk niet voor meer succes.