Het bedrijf SnappyLabs, dat verantwoordelijk is voor iPhone-applicatie SnappyCam, is overgenomen door Apple. Dat heeft de maker van de iPhone desgevraagd tegenover de website Re/Code bevestigd.

Halverwege 2013 presenteerde het door ontwikkelaar John Papandriopoulos opgerichte SnappyLabs een mobiele applicatie voor de iPhone, met de naam SnappyCam. Met deze applicatie werd het mogelijk om met de camera van de iPhone twintig tot dertig foto’s in een 8 megapixel-resolutie per seconde te schieten in een zogenaamde burst-modus.

Nadat de SnappyCam-applicatie uit de App Store verdween, ontstond het gerucht dat SnappyLabs zou zijn overgenomen door Apple. In een verklaring tegenover de website Re/Code is de overname door Apple bevestigd. Apple heeft verklaard: "We kopen regelmatige kleinere technologiebedrijven en over het algemeen bespreken we hierbij niet ons doel of onze plannen."


Het overnemen van SnappyLabs past in de werkwijze van Apple. Zo worden er vaker dergelijke kleinere technologische bedrijven overgenomen. Het bijzondere van de SnappyCam-applicatie is dat deze in staat is om meer uit de hardware van de iPhone te halen, dan Apple zelf tot nu toe heeft gedaan. Mogelijk zag Apple dus wat in de technologie van SnappyLabs, maar meestal is het doel van een overname het binnenhalen van kennis en talent.

De SnappyCam-applicatie is momenteel niet meer te downloaden vanuit de App Store. Hier werd de applicatie aangeboden voor een bedrag van 0,89 euro.