1 min

Snapchat zou een overname hebben gedaan die het nog niet heeft bevestigd. De maker van de mobiele app Vurb zou zijn overgenomen voor zo’n 110 miljoen dollar. Vurb is in staat om zoekresultaten te bundelen en eenvoudig weer te geven, het maakt hiervoor onder meer gebruik van externe diensten zoals Fandango, Google Maps, Uber en Yelp.

Wat Snapchat precies met Vurb van plan is, is niet duidelijk. De Vurb-app is tot op heden weinig succesvol geweest, al is de app wel goed in samen om rijke content samen te brengen in één app en overzichtelijk weer te geven. De zoekalgoritmes van Vurb zijn dus zeker de moeite waard, mogelijk is dat ook de reden dat Snapchat interesse heeft.

Binnen de Snapchat-app is zoeken een van de grootste ontbrekende features. Daarnaast zijn de mensen die bij Vurb werken erg getalenteerd en dat zou voor Snapchat al een goede reden zijn om het bedrijf over te nemen. Vooralsnog is de overname nog niet bevestigd, maar mogelijk komt Snapchat op korte termijn nog met een verklaring.