2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het doorgaans welingelichte Bloomberg meldt dat Apple van plan is de concurrentie met Facebook en Snapchataan te gaan. Het is op dit moment druk bezig met het testen van nieuwe functionaliteiten voor iOS. De nadruk lijkt te liggen op nieuwe videofunctionaliteiten.

Apple ontwikkelt volgens Bloomberg een video-app die gebruikers beelden laat opnemen, ze filteren en vervolgens plaatsen op sociale media. De werking van de app zou extreem eenvoudig zijn en minder dan een minuut in beslag nemen bij korte video’s. Dat past binnen wat onder meer Snapchat doet en goed valt bij jongeren.

Op dit moment is het plan om hier een geheel op zichzelf staande applicatie van te maken, maar volgens de bronnen van Bloomberg is het ook mogelijk dat het als functionaliteit toegevoegd wordt aan de huidige camera-app. De ontwikkeling vindt verder plaats onder leiding van dezelfde mensen die Apple-software als FInal Cut Pro en iMovie ontwikkeld hebben.

De ontwikkeling van de applicatie bevindt zich nog in een vroeg stadium. Apple streeft naar verluidt naar een release in 2017. Mocht dat doel niet gehaald worden, zou het natuurlijk nog kunnen dat de app er nooit gaat komen, dat heeft het bedrijf eerder al gedaan met applicaties die het in ontwikkeling had.

De groei van Apple’s hardwarezaken, jarenlang een zekerheid, is de afgelopen tijd wat afgezwakt. Daarom is CEO Tim Cook op zoek naar manieren om meer geld te verdienen. Het leveren van diensten of extra software zou hieraan een bijdrage kunnen leveren.

Dat Apple nu werkt aan de nieuwe mogelijkheden om video’s te bewerken past dus binnen die strategie. Eerder al liet het bedrijf weten zijn iMessage-dienst wat aantrekkelijker te maken voor jongeren door bijvoorbeeld het versturen van gifjes en bewerken van foto’s en video’s mogelijk te maken.