Een bioscoopbezoeker die tijdens het bekijken van een film een Google Glass-bril droeg, is uit de zaal verwijderd. De bioscoop in de Amerikaanse stad Columbus in Ohio verdacht de man van het maken van een opname van de film met behulp van zijn bril.

De man was samen met zijn wederhelft in de bioscoop om de film Jack Ryan: Shadow Recruit te bekijken, maar dat voornemen kwam na een uur abrupt tot een einde. Medewerkers van de bioscoop AMC vreesden dat de bezoeker zijn digitale bril gebruikte om een opname te maken van de film en verwijderden de man daarom uit de zaal. De bezoeker werd echter niet zomaar op straat gezet. Homeland Security werd ingelicht en verhoorde de verdachte.

Er was een goede reden dat de bezoeker zijn Google Glass ook in de bioscoop droeg, het ging om een variant met glazen op sterkte. De digitale bril was verder geheel uitgeschakeld, wat uiteindelijk ook door de autoriteiten bevestigd is. Dat zorgde ervoor dat de man weer op vrije voeten kwam, ook volgde een compensatie: vier bonnen voor een film.

AMC geeft in een verklaring aan dat het vindt dat gebruik van Google Glass in de bioscoop niet gewenst is. Dat standpunt wordt ook door de MPAA ondersteund, omdat de bril een eenvoudige methode voor diefstal faciliteert.

Het gebruik van Google Glass is niet alleen bioscopen ongewenst, ook in verschillende casino’s, stripclubs, café’s wordt de digitale bril niet getolereerd. Er zijn ook Amerikaanse staten die gebruik van de bril tijdens het autorijden niet toestaan.

Het is momenteel overigens ook niet mogelijk om lang opnames te maken met Google Glass; de bril wordt na een paar minuten vrij heet en de accu is bij lange na niet toereikend.