1 min

Zoekgigant Google is volgens Reuters druk aan het lobbyen om wetten tegen Google Glass te blokkeren. In verschillende Amerikaanse staten wordt geprobeerd om de digitale bril in het verkeer te blokkeren, maar Google heeft daar geen oren naar.

De Amerikaanse staten Delaware, Illinois en Missouri zijn bezig met wetten die het gebruik van Google Glass in het verkeer verboden zullen maken. In Maryland, New Jersey, New York, West Virginia wordt eveneens overwogen om wetten tegen de digitale bril in te stellen. Ook in andere staten wordt al gewaarschuwd dat het gebruik van Glass even gevaarlijk is als bij een mobiele telefoon.

Het ziet er wat dit betreft dus niet goed uit voor Google’s digitale bril. De zoekgigant probeert natuurlijk om de bril zo breed mogelijk beschikbaar te stellen en heeft daarom intensief contact met mensen die betrokken zijn bij het opstellen van wetten. Daarbij gaat het niet alleen om Google Glass, maar ook om het adopteren van regels voor auto’s die zonder bestuurder kunnen rondrijden.

Google is van mening dat Glass niet is bedoeld om mensen af te leiden, maar om ze beter te verbinden met de digitale wereld.