2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een Amerikaanse vrouw die een boete gekregen heeft voor autorijden terwijl ze Google Glass op had, hoeft deze uiteindelijk niet te betalen. Dit werd besloten door de rechtbank van San Diego.

Een Amerikaanse vrouw werd door de politie aangehouden, omdat ze te hard reed. Vervolgens kreeg de vrouw uit Californië niet alleen een bon voor het overschrijden van de snelheid, maar ook omdat ze afgeleid werd tijdens het rijden. De reden? De vrouw maakte tijdens het rijden gebruik van een vroege versie van Google Glass.

De vrouw liet het er niet bij zitten en besloot het besluit bij de rechtbank aan te vechten. Hier kreeg ze haar gelijk van de rechter. De vrouw hoefde de boete voor het rijden met Google Glass niet te betalen, omdat niet bewezen kon worden dat de bril ingeschakeld was. Ook de boete voor het te hard rijden mocht zij verscheuren, omdat het onduidelijk was of het apparaat dat de snelheidsmeting verrichte goed was gekalibreerd.

Voor Google was het een probleem dat deze vrouw een boete kreeg voor het rijden met de bril op. Het doel van de zoekgigant is om van Google Glass een apparaat te maken dat de hele dag gedragen wordt. Als het inderdaad illegaal is om te rijden met het apparaat op, dan betekent dit dat er al minder overblijft van het oorspronkelijke idee van de zoekgigant. Mensen met een bril op sterkte zouden dan ook een tweede bril bij zich moeten dragen, of het opzetstuk moeten verwijderen voor ze achter het stuur kruipen.

Inmiddels zijn er drie Amerikaanse Staten waarin er een wet geïntroduceerd is die het verbiedt om Google Glass te gebruiken tijdens het rijden. Dit zorgt ervoor dat de verkopen in die Staten wel eens ernstig zouden kunnen tegenvallen voor Google.