De komende drie maanden zal het Zuid-Koreaanse Samsung zo’n 60 fysieke winkels gaan openen, verspreid over Europa. In Nederland zullen er tussen de vijf en tien winkels worden geopend. België wordt vooralsnog niet aangedaan.

De grootste smartphonefabrikant van de wereld zal op korte termijn starten met het opzetten van fysieke winkels in Europa. Hieraan ten grondslag ligt de samenwerking met het Britse Carphone Warehouse, welke eigenaar is van de Phone House-winkelketen.

Hiertoe zullen ook enkele filialen van Phone House worden omgebouwd tot Samsung Stores. In Nederland zullen er naar verluidt in totaal tussen de vijf en tien Samsung Stores verschijnen. Het is de bedoeling dat deze binnen drie maanden tijd worden opgezet.

In een Samsung Store, of Samsung Experience Store, zullen logischerwijs enkel producten van Samsung te vinden zijn. Te denken valt aan onder andere laptops, smartphones, tablets en wearables. Overigens zal het personeel van overgenomen Phone House-filialen in dienst blijven.

Naast Nederland zullen er ook Samsung Stores verschijnen in Duitsland, Ierland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Het vorig jaar werden er in Spanje reeds drie vestigingen geopend. Ook in Brussel is in 2013 een zogeheten Samsung Store geopend. Er zullen in totaal circa zestig vestigingen bij komen.