Samsung heeft besloten om de Samsung Experience Store in London te sluiten, het was een van Samsung’s grootste winkels in Europa. De locatie was zeer lucratief, aangezien het winkelcentrum één van Europa’s grootste is.

Het is niet duidelijk waarom Samsung de winkel heeft gesloten. In een reactie tegenover The Verge meldt Samsung dat het bedrijf zich blijft inzetten voor de andere negen Experience Stores in Groot-Brittannië en dat deze winkels ook gewoon open zullen blijven.

De meest voor de hand liggende reden voor de sluiting is dat Samsung kampt met teruglopende verkopen waardoor de winst flink inzakt. Jarenlang kon het niet op en stapelde het Zuid-Koreaanse bedrijf financieel record op record, maar de afgelopen kwartalen is juist een omgekeerde beweging in gang gezet. Ook maakte Samsung onlangs bekend te stoppen met de verkoop van laptops, waardoor er een complete productcategorie voor de winkels wegvalt.

Om het tij te keren moet Samsung op allerlei plekken snijden. Zo werd bijvoorbeeld besloten om volgend jaar aanzienlijk minder smartphones uit te brengen. Het schrappen van de flagship winkel in Londen kan een volgende stap zijn.

In Nederland heeft Samsung de Experience Stores in enkele filialen van The Phone House geïntegreerd. Het gaat daarbij om locaties in Amersfoort, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven en Haarlem.