1 min

Samsung zou van plan zijn om de verkoop van goedkope budgettoestellen te gaan staken in Nederland, België en omringende landen. Het gaat daarbij om de simpele featurephones, maar ook de goedkope Android-toestellen. Eigenlijk alles onder de 150 euro zou worden geschrapt, het bedrijf wil zich meer richten op het midden en hogere segment en te boek staan als een kwaliteitsmerk.

Dat goedkope telefoons goed zijn om veel marktaandeel te vergaren, daar kunnen redelijk wat fabrikanten over mee praten. Ze zijn echter wat minder goed voor je imago als fabrikant omdat deze goede telefoons niet dezelfde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid kunnen bieden als de duurdere modellen.

Samsung zou hebben besloten dat het echt een kwaliteitsmerk wil worden en gaat alle goedkope toestellen uit het assortiment gooien. Het bedrijf wil dit doen door de toestellen uit te faseren, vanaf 1 november worden dergelijke toestellen niet meer geleverd aan de winkels. Binnen enkele maanden moeten ze dan ook verdwijnen uit de winkels.

Samsung zelf wil het nieuws nog niet bevestigen dus op dit moment moeten we uitgaan van betrouwbare bronnen, maar het klinkt als een geloofwaardige strategie. Samsung is zich het afgelopen jaar al veel meer aan het richten op kwaliteit dan op prijs.