1 min

Samsung gaat in 1.400 winkels van de Amerikaanse winkelketen Best-Buy zogenaamde ‘Samsung Experience Shops’ openen. Daarmee stort het bedrijf zich in een nieuw gevecht met Apple, door direct de concurrentie aan te gaan met de fysieke Apple Stores die de Amerikaanse fabrikant geen windeieren hebben gelegd.

Naast de Apple Store zal binnenkort een Samsung Experience Shop naar de consument lonken, beide aartsrivalen worden onder andere ondergebracht in het Best-Buy imperium. Het bedrijf hoopt blikken en dollars van Apple te kunnen stelen door prominent in het winkelbeeld aanwezig te zijn. De winkels moeten de naamsbekendheid van het Zuid-Koreaanse merk onder Amerikaanse consumenten vergroten.

Samsung’s winkels zullen per stuk een kleine 43 vierkante meter groot zijn, oppervlak waar consumenten smartphones, tablets, laptops, camera’s en accessoires van het merk kunnen vinden en eventueel kopen. Vanaf de maand mei openen de Samsung-shops de deuren, in navolging van het prototype dat in Texas al te bezoeken is.