1 min

Ook Hans Vestberg wordt niet Microsoft’s nieuwe CEO. De CEO van telecombedrijf Ericsson zou volgens Bloomberg tegenover het bestuur van zijn bedrijf hebben aangegeven dat hij niet van plan is om af te treden. Bloomberg heeft dit via een interne bron vernomen.

We kunnen weer een naam wegstrepen van de lijst met mogelijke kandidaten voor de vacante toppositie bij softwaregigant Microsoft. Qualcomm promoveerde zijn COO gauw tot CEO toen geruchten de kop opstaken en daarna gaf topkandidaat Alan Mulally al aan dat hij zijn CEO-rol bij Ford niet zal opgeven. Nu geeft ook Vestberg aan dat hij geen interesse heeft in de leidende rol die hem werd toegedicht en dat hij dus bij ’s werelds grootste fabrikant van telecomapparatuur aan zal blijven. Op de lijst lijken voornamelijk interne kandidaten over te blijven.

Microsoft lijkt een flinke kluif te hebben aan het vinden van een geschikte CEO. Eigenlijk zou de softwaregigant nog voor de jaarwisseling een vervanger presenteren, maar die deadline werd niet behaald. Het doel is nu om een opvolger bekend te maken gedurende het eerste kwartaal van dit jaar, eerder deze week werd beweerd dat er witte rook zou zijn en dat een opvolger was gekozen. Daarover is vooralsnog niks officieel gemeld, het is ook onduidelijk om wie het zou gaan. De overgebleven kandidaten zijn voor zover bekend Nokia’s voormalig CEO Stephen Elop en Microsoft’s eigen Satya Nadella, Kevin Turner en Tony Bates.

Woordvoerders van zowel Ericsson als Microsoft hebben geen commentaar gegeven op de beweringen.