1 min

Alan Mulally heeft bekendgemaakt dat de gesprekken met Microsoft definitief zijn afgesloten, hij zal Steve Ballmer niet vervangen als CEO van de softwaregigant. Mulally leek lange tijd de voornaamste kandidaat als vervanger van Microsoft’s CEO.

Steve Ballmer vindt zijn opvolger niet in Alan Mulally, dat is vannacht duidelijk geworden. De huidige CEO van Ford gaf tijdens een interview met Associated Press aan dat hij minstens tot het einde van 2014 bij Ford zal blijven, wat Edsel Ford II eerder ook al aangaf. Mulally geeft in het interview aan dat hij de geruchten over zijn komst naar Microsoft definitief de kop in wil drukken.

Een woordvoerster van Microsoft heeft desgevraagd aangegeven dat er geen namen van mogelijke opvolgers worden bekendgemaakt. Eerder geruchten wijzen op Nokia’s voormalig CEO Steve Ballmer of Microsoft’s topmannen Tony Bates en Satya Nadella.

Microsoft wilde eigenlijk voor de jaarwisseling een opvolger voor Steve Ballmer bekendmaken, maar maakte in december bekend die deadline niet te halen. De softwaregigant is nu van plan om begin 2014 bekend te maken wie de nieuwe leider wordt.