1 min

Bronnen die nauw betrokken zijn bij het selectieproces beweren dat softwaregigant Microsoft volgende week een definitieve opvolger van Steve Ballmer zal aanwijzen. Hierbij lijkt interne kandidaat Satya Nadella de meest aannemelijke kandidaat.

Eerder vandaag werd al beweerd dat Ericsson-topman Hans Vestberg heeft bedankt voor de rol als nieuwe CEO van Microsoft. De afgelopen maanden stonden bol van geruchten over kandidaten die de rol van Steve Ballmer als CEO van Microsoft zouden overnemen. Kandidaten die mogelijk nog in de race zitten zijn Nokia’s voormalig CEO Stephen Elop en Microsoft’s eigen Satya Nadella, Kevin Turner en Tony Bates.

Uit een verslag van de website Re/code blijkt dat er volgende week mogelijk een definitieve nieuwe CEO zal worden aangewezen. Dat berichten bronnen die bekend zijn met de zaak. Hoewel het nog altijd speculeren is over wie deze persoon zal zijn, wijzen de meeste vingers richting Satya Nadella.

Deze huidige vice-president van de afdeling Cloud Computing & Enterprises van Microsoft lijkt de meest aannemelijke opvolger van Ballmer. In de eerste plaats vanwege zijn lange loopbaan en grote betrokkenheid bij de softwaregigant. Ten tweede bezit hij de technische inhoudelijke kennis die bij een dergelijke functie als noodzakelijk wordt geacht. Tenslotte is Nadella recentelijk als minst controversiële kandidaat verkozen.