De CEO van Lenovo heeft zich duidelijk uitgesproken over het doel van zijn bedrijf. Lenovo moet een geduchte concurrent voor grootmachten als Apple en Samsung worden.

Momenteel is het bedrijf dat onder leiding staat van Yuanqing Yang al ’s werelds grootste fabrikant van computers. Daar wil de CEO het echter niet bij laten. Lenovo heeft Motorola Mobility overgenomen van Google en het doel daarbij is om ook op het gebied van smartphones en tablets een inhaalslag te maken. Lenovo heeft in het verleden hetzelfde trucje uitgehaald toen het in 2005 IBM’s computerdivisie overnam en is daardoor des te geloofwaardiger.

Apple en Samsung zullen moeten op de lange termijn moeten vrezen voor Lenovo, denkt Yang zelf. Hoewel Lenovo met een jaarlijkse verkoop van 45 miljoen smartphones op dit moment nog geen concurrent van de buitencategorie is, zal dat wat Yang betreft snel veranderen. De CEO hoopt in 2015 100 miljoen smartphones te kunnen slijten, het dubbele van wat Lenovo en Motorola gezamenlijk verkochten in 2013.

Yang geeft tegenover Fortune aan dat Lenovo al interesse in Motorola had voordat Google in 2011 bekendmaakte dat het de nieuwe eigenaar zou worden. Google’s voorzitter Eric Schmidt was zich bewust van die interesse en nam twee maanden geleden contact op met Yang om een overname te bespreken. Het is overduidelijk dat Lenovo nog altijd grote interesse had.

Lees meer