De CEO van Apple, Tim Cook, heeft aan de Wall Street Journal laten weten dat het bedrijf in de afgelopen twee weken voor 14 miljard dollar aan eigen aandelen heeft gekocht. De reden voor het massaal opkopen van eigen aandelen zijn onder meer de negatieve reacties op de financiële resultaten die twee weken geleden werden gepresenteerd. Apple wil hiermee het signaal afgeven dat het inzet op zichzelf en veel vertrouwen heeft in de eigen toekomstplannen.

Cook laat aan de Wall Street Journal weten dat het bedrijf verrast was door de koersdaling van 8 procent na het presenteren van de financiële resultaten. Daarom werd gekozen voor een agressieve en opportunistische aanpak, het opkopen van eigen aandelen voor een bedrag van 14 miljard dollar. In totaal heeft Apple nu voor 40 miljard dollar aan eigen aandelen opgekocht in een tijdbestek van 12 maanden, volgens Cook heeft geen enkel bedrijf dit ooit gedaan in zo’n kort tijdbestek.

Apple heeft zeer veel vertrouwen in de toekomst en zet alles in op waar ze mee bezig zijn en de plannen voor de toekomst. Cook stelt we roepen dit niet alleen we laten het ook zien met onze acties.

Apple is overigens nog niet klaar met het opkopen van aandelen, het bedrijf wil voor september in totaal 60 miljard dollar aan eigen aandelen hebben opgekocht. In maart of april zal het bedrijf opnieuw naar buiten komen met een update over het opkopen van de eigen aandelen.

Apple wordt ook zachtjes gedwongen om meer aandelen op te kopen, Apple heef te maken met een opstandige aandeelhouder, Carlh Icahn, een miljardair die met regelmaat investeert in grote bedrijven. Hij bezit in totaal voor 4 miljard aan Apple-aandelen en hij heeft aandeelhouders al meerdere malen opgeroepen om voor zijn voorstel te stemmen waarbij Apple wordt gedwongen meer aandelen op te kopen. Reden voor het opkopen van de aandelen is dat de koers dan omhoog gaat en Apple heeft ongeveer 160 miljard dollar op de bank staan, dus ze kunnen het best missen.