Apple heeft een gigantische berg geld, dat is geen geheim. Wat het bedrijf met dat geld gaat doen is echter niet bekend. Op het moment zou Apple een slordige 100 miljard dollar in contanten en effecten in bezit hebben. Aandeelhouders hebben het bedrijf uit Cupertino gevraagd om voor een deel uitbetaald te worden. Vanmiddag rond 2 uur houdt Apple een persconferentie.

De bestemming van het geld is naar goede Cupertino-gebruiken nog helemaal onbekend bij het grote publiek. Of Apple inderdaad de aandeelhouders zal uitbetalen valt nog maar te bezien, CEO Tim Cook gaf onlangs aan dat hij heel diep aan het nadenken is over wat Apple met het geld moet doen, het lijkt er dan ook op dat er meerdere mogelijkheden zijn.

Omdat Apple besloten heeft om een persevenement te organiseren lijkt het ook logisch dat er ook werkelijk nieuws zal zijn, eigenlijk wordt er dus meer verwacht dan een simpele uitbetaling van dividenden. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat Apple gaat investeren in de werkomstandigheden in de veelbesproken Chinese fabrieken, of een grote overname zal doen. Later op de dag weten we ongetwijfeld meer.