Microsoft heeft er weer een melkkoe bij. In navolging van vele andere fabrikanten gaat ook Dell royalties voor Android- en Chrome OS-producten afdragen aan de softwaregigant omdat Google’s software inbreuk maakt op patenten.

Jaarlijks verdient Microsoft miljarden dollars aan Google’s software. Microsoft heeft met een groot aantal fabrikanten een licentie afgesloten omdat Google’s software inbreuk maakt op patenten van de softwaregigant. Waarschijnlijk verdient Microsoft een veelvoud van wat Google binnenharkt met de eigen platformen.

"Onze overeenkomst met Dell laat zien wat bereikt kan worden als bedrijven hun intellectuele eigendommen delen," geeft Horacio Guttierez van Microsoft aan in een statement. Guttierez benadrukt dat Microsoft graag tot een overeenkomst wilde komen en rechtszaken wil vermijden.

Ook de Xbox-producten vallen onder deze overeenkomst. Aangezien Microsoft de enige partij is die de consoles maakt, is het onduidelijk wat daar de precieze gedachte achter is. Hoeveel Dell per product aan Microsoft moet betalen is niet bekendgemaakt.