Microsoft verdient nog altijd veel aan Google’s mobiele besturingssysteem Android. Volgens cijfers die ZDNet in handen kreeg levert Android nog altijd meer op dan het eigen Windows Phone.

Dankzij alle overeenkomsten betreffende het gebruik van gepatenteerde technologieën weet Microsoft nog altijd veel winst op te strijken waarvoor het eigenlijk niets meer hoeft te doen nadat de overeenkomsten eenmaal ondertekend waren. Microsoft zou in 2013 maar liefst 3,4 miljard dollar verdienen, of 8 dollar per verkocht Android-toestel.

Microsoft sloot onlangs nog overeenkomsten af met onder andere Foxconn en ZTE. Er zijn echter nog altijd andere partijen die vooralsnog geen overeenkomst met de softwaregigant hebben gesloten, waardoor het bedrijf nog inkomsten misloopt. Bedrijven die geen overeenkomst wensen te sluiten lopen het risico voor de rechter gesleept te worden. De meest notoire partij die geen overeenkomst wenst te sluiten is Google’s dochteronderneming Motorola.

Microsoft wedt met de licentie-overeenkomsten op twee paarden. Het bedrijf verdient per verkocht Android-toestel een aantal dollar en zorgt er bovendien voor dat de eigen Windows Phone-producten aantrekkelijker worden doordat de overeenkomst ervoor zorgt dat Android-producten duurder worden.