‘Apple wil Japanse chipfabrikant inlijven voor accubesparing’

Apple zou in gesprek zijn met Renesas Electronics voor een overname van diens aandelen in Renesas SP Drivers. Deze partij maakt chips voor LCD-schermen in mobiele apparaten. Bij de deal zou ongeveer 350 miljoen euro gemoeid zijn, dat meldt zakenkrant Nikkei.

Met de eventuele overname van Renesas SP Drivers zou Apple waardevolle kennis kunnen binnenslepen. Renesas SP Drivers is een joint-venture van Renesas Electronics, Sharp en Powerchip. Met behulp van het Renesas SP Drivers zou Apple verbeteringen in beeldkwaliteit en energieverbruik van schermen kunnen doorvoeren.

Renesas SP Drivers is wereldwijd goed voor de aansturing van ongeveer een derde van alle kleine en middelgrote LCD-schermen. De chips zijn van belang bij verschillende aspecten zoals beeldkwaliteit, prestaties en energieverbruik.

Voor de overname van Renesas SP Drivers is Apple in gesprek met Renesas Electronics, dat 55 procent van de aandelen in de joint-venture bezit. Apple zou daarmee een meerderheidsbelang in het bedrijf bemachtigen en moet daarvoor zo’n 350 miljoen euro ophoesten. Op Apple’s verzoek zou Sharp diens aandeel van 25 procent eventueel eveneens verkopen. De overname van Renesas Electronics’ aandelen zou in de zomer afgerond moeten worden.

Apple lijkt de laatste tijd steeds meer bezig met het binnenhalen van bedrijven die ervoor kunnen zorgen dat de productie van onderdelen zoveel mogelijk binnenshuis wordt gehouden. Zo werden de afgelopen jaren PA Semi, Intrinsity, Anobit en PrimeSense ingelijfd. De overname van deze joint-venture zou een nieuwe stap in dat proces zijn.

Apple heeft niet gereageerd op de beweringen van Nikkei.

Bron:Nikkei