1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows voortaan gratis te gebruiken is op kleinere apparaten. Het enige criterium waaraan de apparaten moeten voldoen is dat het scherm maximaal 9 inch mag meten. Ook Windows Phone valt onder de regeling Met deze wijziging kan Microsoft ervoor zorgen dat Windows-producten beter op prijs kunnen concurreren met Android.

Tijdens de Build-conferentie heeft Microsoft aangegeven dat het gebruik van Windows en Windows Phone goedkoper zal worden. Fabrikanten die apparaten met een Windows-besturingssysteem willen voorzien kunnen dat voortaan gratis doen indien het scherm maximaal 9 inch meet.

In het geval van Windows Phone is het besturingssysteem dus te allen tijde gratis, bij een gedeelte van de tablets is dat ook het geval. De meeste laptops hebben schermen van minstens 11 inch en zullen zodoende niet onder deze regeling vallen.

Met deze nieuwe aanpak wil Microsoft ongetwijfeld ervoor zorgen dat Windows vaker wordt gebruikt door fabrikanten. Momenteel is Android het dominante besturingssysteem omdat het gebruik ervan in principe gratis is.