1 min

Volgens UBS Securities is Apple’s productiepartner GT Advanced Technologies begonnen met de uitlevering van saffier aan partijen uit de Chinese productieketen. Het saffier zal gebruikt worden in toekomstige producten van Apple.

Apple en GT Advanced Technologies hebben een partnerschap waarbij de laatstgenoemde grote hoeveelheden saffier zal produceren, wat Apple vervolgens kan gebruiken in eigen producten. Saffier is op diamant na het hardste natuurlijke materiaal en is daardoor erg goed bestand tegen krassen.

Apple gebruikt het materiaal momenteel al in de afdekking van de cameralens van verschillende iDevices, alsook de vingerafdruklezer van de iPhone 5S (review). Het saffier dat tot nu toe is gebruikt is echter afkomstig vanuit andere leveranciers. De fabriek van GT Advanced Technologies in Arizona is echter gebouwd om in veel grotere oplages te produceren.

Het saffier gaat vermoedelijk gebruikt worden voor de schermprotectie van de nog onaangekondigde iPhone 6 en iWatch. Apple’s CEO Tim Cook bevestigde in februari dat het saffier bedoeld was voor "een geheim project".

De fabriek van GT Advanced Technologies zou in maart zijn begonnen met de productie van saffier. De eerste uitlevering had een gewicht van 2.200 kilogram en een waarde van 1 miljoen dollar. Het is daarmee nog een relatief kleine levering, maar alsnog goed voor gebruik in zo’n 100.000 tot 115.000 iPhones, schat UBS. Uiteindelijk moet GT Advanced Technologies een capaciteit voor meer dan 100 miljoen schermen per jaar krijgen.