1 min

Een nog in aanbouw zijnde fabriek in Arizona waar Apple saffier zal laten produceren, is nu al het onderwerp van uitbreidingsplannen. Veel aanwijzingen duiden erop dat Apple de fabriek zal gebruiken voor de productie van bescherming voor de display van de iPhone 6.

De uitbreidingsplannen zijn volgens Apple Insider bedoeld om een hogere productiviteit te bewerkstelligen. Daarbij gaat het om een vooralsnog onbekend product dat in ieder geval van saffier gemaakt zal zijn. De werkzaamheden aan de fabriek zullen volgens de bron in juni afgerond worden. Dat komt overeen met beweringen van Nikkei dat de productie van schermen voor de iPhone 6 rond die tijd wordt aangezwengeld.

GT Advanced Technologies, Apple’s partner die de saffieren onderdelen zal fabriceren, heeft onderdelen besteld waarmee genoeg output zou moeten zijn om jaarlijks 100 miljoen schermen van 5 inch te produceren. Gisteren werd een patentaanvraag ontdekt waarin Apple beschrijft hoe een oleofobe laag op een saffieren oppervlak kan worden aangebracht.

Apple steekt in ieder geval veel tijd, geld en moeite in saffier. Het lijkt daarom aannemelijk dat het Amerikaanse bedrijf een grotere toekomst voor het materiaal in gedachten heeft. Voorlopig blijft het gebruik van saffier beperkt tot de afdekking van cameralenzen en Touch ID-sensoren.

Saffier is op diamant na het hardste natuurlijke materiaal ter wereld. Desondanks ziet Corning, de producent van Gorilla Glass, geen heil in het materiaal.