Het lijkt erop dat het faillissement van saffierproducent GT Advanced Technologies voor Apple nog geen reden is om de ambities voor het gebruik van saffier vaarwel te zeggen. Het Amerikaanse bedrijf zou zich volgens Chinese bronnen tot productiepartner Foxconn hebben gericht.

Foxconn zou al bezig zijn met de plannen voor een nieuwe fabriek op een perceel van meer dan 300 hectare, waar displays van saffier geproduceerd moeten worden. Het nieuwe gebouw zou naast de huidige iPhone 6-fabriek in Zhengzhou komen te staan. Al eerder werd beweerd dat Foxconn zocht naar een nieuw grondgebied.

Vorig jaar ontstonden de eerste geruchten over Apple’s wens om nieuwe iPhones te voorzien van een laag saffier bovenop het scherm, ter protectie. Saffier is op diamant na het hardste natuurlijke materiaal en daardoor goed bestand tegen krassen.

Apple nam GT Advanced Technologies in de arm voor de productie van het saffier, maar dat bedrijf bleek niet aan de kwaliteit te kunnen voldoen en diende daarbovenop een faillissement in. De iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) zijn zodoende ook niet van saffier voorzien.

Apple gebruikt al jarenlang saffier voor de afdekking van de Touch ID-sensor en de camera van de iPhones. De schermen van bepaalde modellen van de Apple Watch zullen ook voorzien worden van het materiaal.