Uit een onderzoek van Orange Business Services en Sia Partners blijkt dat de werkvloer de afgelopen jaren flink op de schop is gegaan door nieuwe digitale mogelijkheden. Bedrijven houden steeds meer rekening met mogelijkheden van apps, tablets en de cloud.

Meer dan 1.800 CEO’s, IT-managers en bedrijfsleiders uit acht Europese landen hebben meegewerkt aan het onderzoek. Het komende jaar is 44 procent van de onderzochte bedrijven van plan om minimaal één nieuwe tool of dienst die te maken hebben met apps, tablets en de cloud te introduceren.

85 procent van de bedrijven is van mening dat er op het gebied van klantenservice nog veel winst valt te behalen. Een nieuwe manier van werken is daarvoor noodzakelijk. Een voorbeeld hierbij is BNP Paribas, dat de verkoopafdelingen in Azië met succes mobieler maakte door medewerkers te voorzien van tablets.

Thuiswerken is bij veel bedrijven inmiddels gemeengoed, daar komt ook een nieuwe trend genaamd third place working bij. Medewerkers zijn niet langer enkel beperkt tot hun werkplek op kantoor en thuis, maar kunnen dankzij mobiele oplossingen vrijwel overal werk verzetten. 54 procent van de bedrijven heeft regels hieromtrent opgesteld.

Veiligheid is bij mobiele oplossingen wel een belangrijk aspect. In 2013 heeft 62 procent van de bedrijven naar eigen zeggen een veilige oplossing gecreëerd, in 2014 moet nog eens 10 procent van de bedrijven zo’n oplossing beschikbaar hebben.

Het volledige onderzoeksdocument is terug te vinden op de website van Orange Business Services.