Na een sleur aan geruchten heeft Apple officieel bevestigd dat er inderdaad de intentie bestaat om Beats Electronics over te nemen. Voor de acquisitie zou Apple 3 miljard dollar ophoesten.

De overname van 3 miljard dollar is met afstand de grootste tot nu toe voor Apple. Er wordt 2,6 miljard dollar in contanten betaald, plus 400 miljoen dollar in aandelen.

De diensten van oprichters Jimmy Iovine en Dr. Dre zijn bij de overname inbegrepen, maar welke functie zij binnen Apple zullen invullen is nog onduidelijk. Het lijkt er momenteel op dat Beats Electronics onafhankelijk van Apple blijft opereren en zelfs concurreren, daar beide bedrijven een muziekstreamingdienst aanbieden.

Apple’s CEO Tim Cook geeft aan: "Muziek is een ontzettend belangrijk onderdeel van onze levens en heeft een speciaal plekje in het hart van Apple. Daarom zijn we blijven investeren in muziek en brengen we deze bijzondere teams bij elkaar zodat we ook in de toekomst de meest innovatieve muziekproducten en -diensten kunnen maken."

"In mijn hart wist ik altijd al dat Beats bij Apple hoorde," stelt Jimmy Iovine. "Toen we het bedrijf opgericht hadden waren we geïnspireerd door Apple’s ongeëvenaarde vermogen om cultuur en technologie bij elkaar te brengen. Apple’s toewijding aan muziekfans, artiesten, componisten en de industrie is iets speciaals."

Naar verwachting wordt de deal tegen het einde van het jaar afgerond, mits alle goedkeuring wordt verleend.