Apple en Beats Electronics zouden volgens nieuwe geruchten de onderhandelingen deze week afronden. De overnameprijs zou 200 miljoen dollar gezakt zijn naar 3 miljard, dit meldt New York Post.

Door verschillende lekken richting de pers hebben Apple’s advocaten besloten om de hoogte van de deal te heroverwegen. Daardoor is het originele overnamebedrag met 200 miljoen dollar gekrompen. Apple had er naar verluidt op gerekend dat Beats’ streamingdienst al meer leden zou hebben vergaard.

Ook het lage aantal abonnee’s van Beats’ streamingdienst zou een rol hebben gespeeld bij de devaluatie. Onlangs werd beweerd dat Beats Music 111.000 betalende abonnees heeft. Concurrent Spotify maakte onlangs bekend de mijlpaal van 10 miljoen betalende leden gepasseerd te hebben.

Volgens de bronnen van de Amerikaanse krant zou Apple geïnteresseerd zijn in zowel de diensten als de producten van Beats Electronics. Vooral Beats’ hardware is winstgevend, de streamingdienst werd dit jaar geïntroduceerd en heeft zodoende nog een periode nodig alvorens geëvalueerd kan worden hoe de financiële prestaties zijn.