De WSJ weet te melden dat Pinterest een nieuwe financieringsronde heeft afgerond waarbij het bedrijf 200 miljoen dollar heeft opgehaald tegen een waardering van 5 miljard dollar. Investeerders zien nog steeds een grote toekomst voor Pinterest waarbij ze hun geld ook nog terug gaan verdienen, dit terwijl Pinterest vrijwel geen omzet maakt.

Het blijft een vreemd principe dat bedrijven worden gewaardeerd op miljarden dollar terwijl ze vrijwel geen omzet maken en ook nog geen goed verdienmodel voor ogen hebben. Toch gebeurd het met grote regelmaat, zeker in de IT-wereld, dat bedrijven een hele hoge waardering krijgen die moeilijk te onderbouwen is. Dit geldt ook voor Pinterest die recent weer 200 miljoen dollar aan investeringen hebben binnengesleept, op het moment dat zo’n investeringsronde wordt afgerond is ook meteen de waarde van het bedrijf duidelijk, die komt uit op 5 miljard dollar.

Investeerders zijn bereidt om flink te investeren in startups die de potentie hebben om explosief te gaan groeien. Pinterest haalde nu 200 miljoen op tegen een waardering van 5 miljard dollar. Vorige maand deed AirBnb een investeringsronde waarbij de waarde van het bedrijf werd bepaald op 10 miljard dollar. Pinterest ronde zeven maanden geleden ook al een investeringsronde af, toen kreeg het 225 miljoen dollar tegen een waardering van 3,8 miljard dollar. De waarde van het bedrijf is in zeven maanden tijd dus met 32 procent gestegen.

Pinterest is een website waarop je een collage van foto’s kan maken. Je kan deze foto’s pinnen op je collage (board). Vooral onder vrouwen is Pinterest erg populair en die pinnen bijvoorbeeld foto’s van gerechten die ze willen bereiden, reizen die ze willen maken of producten die ze willen kopen. Recent is Pinterest begonnen met het tonen van advertenties. Uit de eerste resultaten blijkt dat Pinterest-gebruikers sneller producten kopen die ze ook hebben gepinned. Hierdoor is Pinterest voor adverteerders zeer interessant omdat de conversie ratio zeer hoog is.

Lees ook onze tutorial: Wat is Pinterest en hoe werkt het?