Pinterest is op zoek naar nieuwe geldschieters om te investeren in het bedrijf. De bedoeling is om deze ronde 500 miljoen dollar op te halen tegen een waardering van 11 miljard dollar. Deze nieuwe financieringsronde moet binnen enkele weken zijn afgerond, of er nieuwe investeerders bijkomen of dat bestaande opnieuw investeren is niet helemaal duidelijk.

Pinterest bestaat inmiddels al enige tijd, maar heeft nog steeds niet helemaal weten door te dringen tot de massa. Commercieel gezien is het bedrijf dan ook nog niet groot genoeg om op eigen benen te staan, daarom houdt het wederom een investeringsronde. Het bedrijf hoopt 500 miljoen dollar op te halen tegen een waardering van 11 miljard dollar. Dat is meer dan het dubbele dan tijdens de investeringsronde vorig jaar mei. Toen werd het sociale netwerk geschat op een waardering van 5 miljard.

Pinterest is het afgelopen jaar begonnen met het tonen van advertenties op het sociale netwerk en daarmee zijn de eerste commerciële activiteiten ook zichtbaar geworden. Het netwerk zal echter nog flink moeten groeien wil het ook echt succesvol worden. Inmiddels werken er meer dan 500 mensen bij Pinterest om deze groei mogelijk te maken.

Het aantal bezoekers op Pinterest steeg het afgelopen jaar met 37 procent in de Verenigde Staten naar 75,8 miljoen unieke bezoekers in januari, aldus Comscore. Pinterest zelf weigert cijfers vrij te geven over de bezoekers.