1 min

Google heeft de cijfers van het vierde kwartaal gepresenteerd. Ook nu weer is de omzet bij het bedrijf gestegen, dit keer met maar liefst 36 procent in vergelijking met het vierde kwartaal in 2011. De omzet kwam op een totaal van 14,42 miljard dollar.

De zelfstandige Motorola-divisie is niet in de cijfers meegerekend, dit zou de omzet op 15,24 miljard gebracht hebben voor het afgelopen kwartaal. Met deze laatste kwartaalcijfers breekt Google voor het eerst door de barrière van een jaaromzet van 50 miljard. Ook hoeven investeerders zich geen zorgen te maken, want Google hield van de omzet in het vierde kwartaal maar liefst 2,89 miljard netto over. Ook dit is weer een stijging vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De winst steeg namelijk met 6,6 procent.

Hoewel Motorola wel een inkomen heeft, moet het bedrijf vooralsnog op het sleeptouw genomen worden door Google. Dit kwartaal haalde Motorola 1,51 miljard dollar op, echter was dit niet voldoende en kwam het bedrijf met 353 miljoen dollar in de rode cijfers terecht. Google zou 48,1 miljard dollar op de bank hebben staan.