Amazon introduceert abonnement om onbeperkt e-books te lezen

Amazon heeft een nieuw abonnement geïntroduceerd in de Verenigde Staten genaamd Kindle Unlimited. Het is een zogenaamd "all you can read"-abonnement, waarmee je voor 9,99 dollar per maand onbeperkt e-books kan lezen. Vooralsnog is het abonnement alleen in de Verenigde Staten beschikbaar maar het bedrijf wil de dienst in meer landen uitrollen.

Nadat we eerder onbeperkt muziek konden luisteren via Spotify en onbeperkt films en series kijken via Netflix, kunnen we in de nabije toekomst mogelijk ook onbeperkt e-books lezen. Amazon is in de Verenigde Staten van start gegaan met een nieuw abonnement genaamd Kindle Unlimited waarbij gebruikers onbeperkt e-books kunnen lezen. Gebruikers betalen hiervoor 9,99 dollar per maand en de eerste 30 dagen zijn gratis.

Het enige wat de gebruiker nodig heeft is een e-reader of tablet waar de Kindle Reading-apps op zijn geïnstalleerd. Dat hoeft dus niet perse een e-reader of tablet van Amazon te zijn. Veel Kindle-apps zijn ook beschikbaar voor iOS en Android.

De collectie van Amazon bestaat op dit moment uit zo’n 600.000 e-books en duizenden audiobooks. Wanneer Amazon de dienst gaat uitbreiden naar andere landen is moeilijk te zeggen. Op dit moment is het bedrijf actief in het Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Waarschijnlijk staan die landen hoger op de prioriteitenlijst. Tot op heden is Amazon nog niet actief in de Benelux, maar er gaan al ruim een jaar geruchten dat Amazon een Nederlandse divisie wil opzetten en de concurrentie aan wil gaan met bijvoorbeeld Bol.com. Tot op heden is dat echter nog niet gebeurd.