1 min

Nauwelijks een maand nadat China Labour Watch een rapport publiceerde waaruit bleek dat partners van Samsung kinderen in dienst hebben, zijn er nieuwe aantijgingen aan het adres van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Niet alleen bij Shinyang Electronics is sprake van kinderarbeid, ook HEG Electronics maakt zich schuldig, meldt China Labour Watch. Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat er meer dan tien medewerkers minder dan zestien jaar oud zijn. China Labour Watch constateerde twee jaar geleden ook al kinderarbeid bij HEG Electronics.

Samsung ontkent de aantijgingen van China Labour Watch tegenover The Next Web. Het bedrijf geeft aan dat het sinds vorige week van de bevindingen weet, maar dat uit een eigen vervolgonderzoek geen kinderarbeid naar voren zou zijn gekomen. Samsung vindt het dan ook betreurenswaardig dat de organisatie deze details achterwege heeft gelaten in het rapport.

Na het onderzoek heeft Samsung aan China Labour Watch voorgesteld om in samenwerking een onderzoek uit te voeren om medewerkers te identificeren. Ook wil Samsung het recruteringsproces toelichten.