1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Foxconn is de afgelopen dagen weer in opspraak gekomen. Volgens The Wall Street Journal legden zo’n 1000 medewerkers enkele uren hun werk neer, om te protesteren tegen recente wijzigingen in het beleid.

De afgelopen jaren zijn er bij Foxconn grote stappen gezet waardoor de medewerkers menselijker behandeld worden, maar dat betekent niet dat iedereen plots tevreden is. In de afgelopen week stopten zo’n 1000 arbeiders plots vier uur met hun werk, omdat ze het niet eens zijn met de hogere werkdruk die onlangs op hun bordje is geschoven.

Sommige werknemers melden dat ze plots taken moeten uitvoeren waarbij normaliter twee mensen nodig zijn. Ondanks die hogere werkdruk worden de arbeiders naar eigen zeggen niet financieel gecompenseerd. Opvallend genoeg wordt het meest geklaagd dat Foxconn heeft besloten om de werknemers minder overwerk te laten verrichten. Hoewel dat de werkdruk juist zou moeten verlagen, levert dat overwerk veel extra inkomsten op.

Volgens The Wall Street Journal overleggen vakbonden, werknemers en Foxconn over een acceptabele oplossing voor de klachten. Foxconn is verantwoordelijk voor de assemblage van elektronica van veel grote bedrijven zoals Apple, Microsoft en Sony.